2005-12-08
睇杂志见到有呢间餐厅心谂应该唔错碰o岩『周年庆典』于是两个人胆粗粗走去试下其实都知道呢度食唔平但谂住咁既价钱应该有咁上下质素啦点知连最基本既水都无杯焗我地叫五星级洒店价钱既饮品我唔知呢d系咪高级餐厅既style 但最后我决定宁愿渴死都唔叫叫左个芝士火锅set 个汤普通随口问下会有d咩肉跟埋个芝士火锅上个waitree话"有xx ham, xx ham, 同埋另外三种肉.." .....几乎等于无答过....个芝士火锅其实无我想像中咁正加上酒味重(waitree话系因为呢d系法国运黎既芝士所以系咁) ok 我都无问题但我觉得好多香港人都未必食得惯特别系旺角区有几多个食惯呢种芝士火锅既人会特登去食而唔去中环or尖咀? 最尾甜品系法式炖旦系唯一我地满意既一part以上算系最经济既set 埋单320 其实呢类餐厅起系旺角呢度龙蛇混杂唔通佢expect d古惑仔会睇见好正上黎食? 佢摆明target 中产但呢区年青人多有几多个食得起又有兴趣??睇得出老板对佢既serive系有一定坚持(例如唔比水, 两份甜品一定要叫同一様野) 如果佢系系中环或尖咀我都或者会buy 因为我expect间餐厅系会
其实都知道呢度食唔平但谂住咁既价钱应该有咁上下质素啦
.....几乎等于无答过....
最尾甜品系法式炖旦系唯一我地满意既一part
以上算系最经济既set 埋单320
睇得出老板对佢既serive系有一定坚持(例如唔比水, 两份甜品一定要叫同一様野) 如果佢系系中环或尖咀我都或者会buy 因为我expect间餐厅系会好有风格与别不同但当选址系旺角中心低档地段人既expectation已经唔同呢d已经唔系叫风格而系叫贱格
p.s.当日系平日7点左右走个阵时个餐厅只有不足1/3满座........