2024-10-05
今日出开尖沙咀 经过呢间好耐冇食嘅 水门鸡饭 见佢出咗下午茶好抵食 即刻入去食一食先😬 下午茶套餐好抵食 仲要都有唔少嘅选择 再包埋嘢饮😍 仲有限时追加嘅小食 好快就用咗QR code自助落单~ 水门鸡饭 $54呢间店最出名必食嘅水门鸡饭😋 今次拣咗鸡胸 份量多 啖啖肉又唔会柴 鸡皮爽口 油饭粒粒分明又唔会油腻 配上佢独有嘅酱汁 仲有热辣辣嘅胡椒汤 真系绝配!大推👍🏻 串烧 $42叫左1串鸡2串猪 两样都烧得岩岩好😋 鸡好滑 猪烧完仲有肉汁 两样都唔会烧到干哂 配埋沙嗲酱好出色😍 泰式船粉(牛) $50第一次食嘅泰式船粉 拣咗牛肉汤河 入面有生牛肉同埋牛丸 生牛大块配上热辣辣嘅牛肉汤 浸一浸食好鲜嫩😋 牛丸弹牙 仲有炸猪皮 脆口唔油腻 配埋一齐食都不错~ 我哋仲追加咗三个小食 全部都系加$10好抵😍 脆炸香茅鸡翼- 炸得香脆唔油腻 唔会劲重香茅味 咬落肉质嫩滑 唔会炸到过干👍🏻脆炸炸春卷- 推荐呢个春卷😋 香脆热辣辣 入面仲食到虾滑 真心好食!芥兰苗- 估唔到追加小食都可以有咁大碟菜🥹 烚菜再加少少炸蒜调味 食落健康又好味😇 鲜油咖央多士 $28见到咁大块牛油 真系超邪恶😈 但真心大
水门鸡饭 $54
串烧 $42
泰式船粉(牛) $50
我哋仲追加咗三个小食 全部都系加$10好抵😍
鲜油咖央多士 $28
见到咁大块牛油 真系超邪恶😈 但真心大推😬 超好食!多士烤得香脆 配上微甜咖央酱 再加上牛油 真系一定要食!
泰式热咖啡
好香咖啡味😬 甜度适中
话梅茶
酸酸甜甜好开胃🤤 青柠清新 仲有粒话梅可以食下🤣
班兰大菜糕 $32
第一次喺呢度试甜品 斑斓味香浓 大菜糕爽口 配埋椰汁好夹 可以一试😇
整体嚟讲 呢间水门鸡饭 食物质素不错 店员服务态度不错 特别系鸡饭同串烧 真系好出色👍🏻