2023-08-08
喺鲗鱼涌Last day,谂住食间无食过嘅餐厅,鲗鱼涌向来都系食好西之地,见佢门面几靓就入左去,同埋上次有个日本哥哥喺门口,态度好诚恳。入到去,系好有日本嘅感觉,本身都几有期待。嗌左个盐味虾汤拉面,不得了!个汤系可以好清晰咁分到盐水同虾嘅味!好似置身喺街市鱼档,个卖鱼哥哥即时喺卖虾𠮶格,拂啲水上嚟比你饮咁🙏🏻🥹阵腥味喺个口度,别有一返风味💀可能真系喺日本空运海鲜过嚟,面头只虾一睇就知系冰鲜,食落更加知!因为佢系冻架!!!不过食落就无冰火二重天嘅感觉😞因为个汤、啲粟米、芽菜都系冻架,夏天食真系好消暑🙏🏻店家好贴心。头先咪话间铺头好有日式风味嘅,店家系绝对唔会比你迷失架!个拉面就系戏肉啦,一下拉你返香港!究竟似咩呢?系!系味千拉面!童年无钱食拉面嘅感觉返晒嚟🫶🏻最后埋单都要过百,作为喺鲗鱼涌返工嘅完美句号。我只系想讲一句:有得食食对面同隔嚟𠮶间拉面铺啦阴公🙏🏻