2024-06-30 5048 浏览
上星期途经上环,谂住食烧鹅饭,见到有两个没有人坐的卡位,想坐下,那伙记大大声叫我去搭枱,算啦,好多茶餐厅都系咁。我坐低之后,叫了一个烧鹅饭$67,点知给我一些皮再加好多骨完全两嚿肉都冇,而家有两三嚿肉我都唔会出声,我叫伙计来,说净系骨都冇肉,伙记大大声说系咁㖞,拿着碟饭走过去切烧鹅的伙记说佢话冇肉㖞,跟住又圆碟拿回给我,说又唔啱食呀?我话唔系油啊,根本成碟都冇一嚿系肉,佢又拿回给我撤销我的伙计,那伙计大声说系得呢度咁多咋,好似讲到成间舖一小块鹅肉咁,所以切了三嚿给我,换了那些骨几块皮仍然存在,我吃的时候不停喺度给说话我听。我都未见过一间咁恶劣嘅茶餐厅,伙计有乐态度又差。