2014-02-11
我发誓唔会再去新蔡䦞记!不只啲嘢难食,服务又差!新年期间,见旧蔡閠记无开,明知新蔡䦞记巳经同变晒,唔好食.但见新年又几肚饿就比多次机会佢!点知真系一句讲晒!无下次!「肥腩鱼蛋河」D肥腩起瘦又干又"UN".好似食紧好干既瘦肉咁!真系一D都不似牛腩。鱼蛋也不像様。汤汁无味!在大埔我真系未食过一碗咁难食既牛腩鱼蛋河!最后,我用一百付款,见个收银呀姐之前在倾计,我打扰佢倾计,佢已经见佢好燥底,唔多老黎。但我真赶时间, 又见佢慢慢在玩紧手上既大包铜币,我同佢讲:「唔该快小小,我赶巴士!」之后个女人停了手,瞪住我好凶咁讲:
最后,我用一百付款,见个收银呀姐之前在倾计,我打扰佢倾计,佢已经见佢好燥底,唔多老黎。但我真赶时间, 又见佢慢慢在玩紧手上既大包铜币,我同佢讲:「唔该快小小,我赶巴士!」之后个女人停了手,瞪住我好凶咁讲:[找紧啦!你唔见我手在动吗? 你比散纸咪唔洗找啰!」我回应她:「咁!唔再黎就唔洗找啦!」她很高兴的大叫:「多谢!多谢!」可能佢系老板娘啦,唔忧做! 我得不会在来啦, D野可以用难食来形容, 又咁既服务态度!
题外话/补充资料:
另外, 现在佢地既员工都系全女班, 可能已经转左手, 已经面目全非。可惜呀! 以前还有些少机会同旧蔡润记争一日之长短, 现在看来,已经对旧蔡润记来说没有任何威胁了!