2010-07-08
点解我会帮衬?因为是日行完山好肚饿想去火锅任食, 但找了五间酒楼都话父亲节火锅要八九点后, 嘉豪亦不例外, 但我们这一家太累了, 为了尽快医肚只好叫小菜晚饭有戏睇?话说隔离食客投诉食物有问题, 包括白饭系隔夜冷饭, 乳鸽冷冰冰, 青菜超咸等等... 接住大吵大骂近半小时... 食客还扰攘著再唔结帐就报警(酒楼唔比佢走), 结果都比佢走人, 讲返我自己先讲服务态度, 话明唔做火锅, 但我见到有两张枱系食紧火锅啰, 跟住讲一大篇伟论, 接住每次有食客查询火锅, 佢都再重复那篇伟论, 换转任何人都不满喇, 将心比己呀我们落order时, 明明叫左沙姜鸡脚, 落order位阿姐仲返转头覆单都话左系鸡脚, 跟住黎熏蹄, 我话我无叫熏蹄, 系叫左鸡脚, 其他𩠌到左, 鸡脚都未到, 我再问阿姐, 阿姐应完我就算数, 最后一碟𩠌都到了, 鸡脚依然未到, 我叫阿姐取消碟鸡脚, 我唔想餐前小食变左宵夜, 佢check 完电脑话根本无落单, 最离谱既系埋单时佢又计埋碟鸡脚㖞, 分明系想驳我唔check单比钱喇, 服务差已经令我对嘉豪印象不好部份食物甚至系唔合格, 果条斑蒸到过哂时间, 食鱼好似食香口胶咁,
部份食物甚至系唔合格, 果条斑蒸到过哂时间, 食鱼好似食香口胶咁, 海鲜冬瓜汤里面只得果四条蟹柳就叫做海鲜, 碟鸡系无整返热就上枱啰, 荷叶饭就正如其名, 荷叶包住饭(无料&只系微暖), 饭仲要系一旧旧, 咁样埋单要七百几都认真贵(无饮啤酒汽水)