餐厅: 永年士多 (寶城洋樓)
资讯:

元朗人由细食到大🤭🍜近年开左D分店 仲唔止卖车仔面 仲出埋盘菜 一人火锅我都好多年冇食啦 港岛朋友老远入黎造要食老店 就陪陪佢食🍜不过我地今次唔食车仔面 见佢有新野 ❇️大澳特产 虾籽捞面系列.🔸南乳猪手捞 $62 (配以青菜+葱花上汤)仲可以+车仔𩠌🤤猪肠&萝卜好多虾籽系面上 南乳猪手炆得好够味 但唔会过咸 软燸程度系D骨都好易脱出而且份量好多 有4-5粒猪手 猪肠 萝卜系车仔面一定要叫 爽哂d汁葱花上汤好清甜 .🔸炸酱捞 $62 (配以青菜+葱花上汤)炸酱有明显见到既肉丝 唔会净系得pat酱味道适中 捞埋虾籽食 好夹葱花上汤好清甜 一啖汤 一啖面 完全可以清清味蕾呀~.🔸腐乳通菜 $25🔸菠萝特饮 $15🔸香桃特饮 $15夏日特饮都够哂大杯 好清爽~.📍永年士多📌元朗教育路88号宝城洋楼地舖2-4号
元朗人由细食到大🤭🍜
近年开左D分店 仲唔止卖车仔面 仲出埋盘菜 一人火锅
我都好多年冇食啦 港岛朋友老远入黎造要食老店 就陪陪佢食🍜
🔸南乳猪手捞 $62 (配以青菜+葱花上汤)
仲可以+车仔𩠌🤤猪肠&萝卜
而且份量好多 有4-5粒猪手
猪肠 萝卜系车仔面一定要叫 爽哂d汁
葱花上汤好清甜
🔸炸酱捞 $62 (配以青菜+葱花上汤)
炸酱有明显见到既肉丝 唔会净系得pat酱
味道适中 捞埋虾籽食 好夹
葱花上汤好清甜 一啖汤 一啖面 完全可以清清味蕾呀~
🔸腐乳通菜 $25
🔸菠萝特饮 $15
🔸香桃特饮 $15
夏日特饮都够哂大杯 好清爽~
📍永年士多
📌元朗教育路88号宝城洋楼地舖2-4号