2015-01-27
今日去开cwb,因为迟左起身,所以搞到3点半仲揾紧lunch 去边度食好,当我同女朋友苦恼紧去边食ge 时候,谂起school food 可能系呢段时间应该会唔驶等位,因为前几次wkend 系呢间食晚餐等到死,一去到...yeah....只系等10张table only,已经算好小架喇,好彩人流都好快,15分钟就入得lu。school food 主打ge 韩食同平日尖沙咀韩国街ge 最大不同系,School food 主要系比较轻便的韩食,例如冷面﹑汤面﹑伴饭﹑沙津和一些小食,今次我和女朋友就叫了以下这几个上几次通常都系order 辣ge 年糕,今次因为我和女朋友想吃得舒服一点(因为之前都系order 餐牌上有3只辣椒个几款,very 辣,但又好好味) ,所以第一次试卡邦尼这款年糕,估唔到卡邦尼配年糕原来都可以咁好味,对于不能吃太辣的人,呢个绝对值得推介,记住千析唔好当呢个只系前菜,其实吃完一大碟都几饱下。牛肉碎+一大堆配菜+辣酱+有小小黏性的饭,搅完一齐之后,真系好好味,真系可以食唔停,但美中不足系牛肉份量比较小,八十几蚊黎讲算比较贵。仲有叫左一个水冷面 ($70),但唔记得影相,呢
仲有叫左一个水冷面 ($70),但唔记得影相,呢个系最好味,每次都必定encore,因为一上菜,我同gf 已经急不及待食晒,面好冰+好弹牙+有小小辣,辣得有d 透心凉。
记住限时得75分钟ja,会好sharp 赶你走,所以要自己预时间la~!