端午节一班朋友庆祝生日,早两个礼拜订位,满心欢喜去食盐焗鸡同炸大肠。7个人叫左个《6人餐》再加多个「粉丝杂菜煲」,上左几碟𩠌都好地地,突然听到寿星女大叫!我坐隔离就即刻望下,原来系半只曱甴😡😡有两只翼同前三分一嘅身,佢见到即刻作呕又喊!🤮即刻叫侍应嚟,佢地一见到就劲快手收走只碟,仲收埋个粉丝煲,经理见我地一班后生仔,谂住是但安慰我地,受害者寿星女又去左洗手间呕同洗口,就咁话换过碟𩠌同free俾我地,我地都唔识点处理。但之后寿星女同坐隔离嘅我已经劲无胃口,我地又唔知另一半曱甴去左边。食完之后,有两个朋友都肚疴同呕,我地咩相咩证据都冇影😢想报食环署都唔得,大家真系唔好去食!

曱甴粉丝煲
2020-06-25