2018-04-01
今日下午16:15嚟到,店内得一台客人,坐低谂住嗌佢热门食物: 乌龙茶焦糖炖蛋,杂果窝夫及朱古力奶昔。 点知店员话: 没有乌龙茶味炖蛋,介唔介意原味; 窝夫唔够货,全部都冇; 朱古力奶昔冇晒,介唔介意转绿茶奶昔。 于是带著遗憾的我们转了食: 三重奏(原味炖蛋+Tiramisu雪糕+梳乎厘),朱古力心太软。⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱ 经过一轮漫长等待,三重奏终于到咗,卖相还好,但食咗一啖梳乎厘后,大感失望,完全无法接受其味道,死甜之余仲要有啖㶶味🤢; 再食一啖炖蛋后,感到极度不安,炖蛋有股吞拿鱼味,怀疑厨具共用没有洗净🤮; 最后食啖雪糕,好彩雪糕正常。⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳ 本以为依碟三重奏的等待时间长,点知原来朱古力心太软更耐,等到17:45,我已经按捺不住,问店员再需要几耐,店员话 “就到就到”,点知等到18:00仲未整好。我问店员: “我地嗌咗个朱古力心太软整好未”,店员话 “1分钟”。 点知,等到18:15先整好,一上碟,心太软干到个外层碎裂,心太软不流心,真喺可以用”极度差”去形容。
⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱
⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳
食物质素差,唔紧要; 烹调速度慢,唔紧要; 店员态度差,先至最可悲。全程2小时,只order咗两样甜品,一声唔好意思都冇。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
真喺实在太出乎预料外地差先促使我写依篇食评,希望大家入去前三思,真心唔想有更多人中伏🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻