2020-05-17
因为工作繁忙,好耐都无写openrice,不过呢间野,完全将我团火逼出黎话说今日想食吓拉面,见到佢7拆减价又之前见到另外分店都多人排队,就试试。点左黑叉烧拉面,同白豚角拉面。首先个白豚角拉面,拉面嘅汤好紧要,热同浓,而呢度嘅拉面,刚好相反。汤第一啖入口,以为自己食紧啲乜嘢酱油清汤肥豚膏面,系,汤真系无咩味,反而有轻轻嘅酱油味。咁又点解系肥膏面呢? 𠮶嚿豚角一放入口,完全系觉得个口里面只有一pat肥膏, 如果真系有好好咁煮嘅话,应该食落去系唔会觉得肥腻,而系结实,但呢度嘅豚角完全系觉得食紧一嚿无味嘅肥膏,同埋,呢旧嘢只有5%系肉。好嬲,咬一啖就掉低佢。之后系黑叉烧拉面,汤第一啖入口,只有黑蒜同轻微嘅酱油猪骨味, 唯一我会食得落嘅就系佢哋啲面都算弹口。两个面总结, 屋企煮即食面应该会好食过佢,再讲,食完之后,超级口干!!!最后一提 ,呢度员工(无论普通员工同似经理嘅人)嘅服务态度都有问题,明白疫境令大家唔开心,但我完全感受到佢地好唔想做。呢间野永远blacklist。
点左黑叉烧拉面,同白豚角拉面。
白豚角拉面
黑叉烧拉面
呢间野永远blacklist。