2017-10-03
旺角都有好多小店餐厅都几高质,今次嚟到有好多甜品糖水食嘅烟厂街,食番餐好嘅!由于我好想食甜品,所以我地两个人叫左一个set dinner 一个小食拼盘同埋一个甜品,已经可以食到好饱。Set dinner包餐汤、头盘、主菜、甜品同饮品,超级丰富呢个系椰菜花汤,口感唔算滑但都磨得几碎,味道几特别,觉得有少少粟米味。八爪鱼刺身有三片个小食拼盘好丰富!春卷、鱼柳、咖喱角、虾、麦乐鸡、薯条,全部都系啱啱炸起,热辣辣好脆口,仲有份量超多超抵食黎到个主菜,有4件羊架咁多,仲要都几大件!肉汁锁实系肉里面,外皮应该有用大火煎过,香喷喷去超好味个薯蓉都有羊架嘅味道,但又唔会觉得太腻。桂花好香!奶冻够滑,奶味够浓郁!哇!(我地隔离个枱真系哇左出黎)大大个蜜瓜好震撼!有云呢嗱雪糕、爆谷、蛋白蛋糕、半个蜜瓜同埋蜜瓜啫喱,呢个配搭唔错,食落唔会太甜啱啱好
椰菜花汤
八爪鱼刺身有三片
芝麻汁火箭菜八爪鱼
小食拼盘
香烤纽西兰宝云酥羊架薯蓉配烧汁
桂花好香!奶冻够滑,奶味够浓郁!
桂花奶冻
哇!(我地隔离个枱真系哇左出黎)
玖珑蜜瓜雪山