2018-12-16
天气开始变冷,呢个时候最好就系打边炉, 但系打边炉又要有特色仲有啲咩可以选择? 钟意食麻辣嘅我一定唔会放过麻辣鸡煲或者川式烤鱼! 近排成日见到汀汀活烤鱼 晚晚都有人排队, 食神又上身想试一试呢一间餐厅!呢一间餐厅嘅位置已经非常之好,第一系旺角第二近旺角东站, 食到饱一饱饮到醉一醉返屋企坐港铁非常方便! 我哋今日一行四人就去咗呢一间餐厅保暖吃香喝辣! 由于人太多所以我哋喺出面等位, 不过喺香港食饭等位系天经地义, 有人等位就即系好食啦!在外面登位时见到他们在烧茄子,已经流口水了! 终于到我哋入去坐餐位啦,9点钟都仲系咁多人!而且今日系星期四,唔系weekend 点解可以咁多人唔返屋企? 其实喺出面嘅餐牌我哋已经谂到要食啲咩! 佢哋有好多川式烧烤, 由于川式串烧烧烤比较吸引所以我哋点咗好多!有串烧平盘,烧帆立贝,鸡软骨,金菇牛肉卷,安格斯牛粒,还有在外面看到的那个 芝士肉酱茄子, 他们家的烧烤很不错,不会烧焦,味道入味而不咸! 这个手流蛋食店家推荐的,真的不错,外面的鱼肉很扎实香口,皮蛋软,搭配很好! 串烧已经让我们半饱,所以最后点了半份重庆鸡煲!还有火锅配料来搭配!他们家的
串烧已经让我们半饱,所以最后点了半份重庆鸡煲!还有火锅配料来搭配!他们家的鸡煲不是很辣,所以如果喜欢吃辣的,要点大辣喔!鸡肉很嫩很滑,鸡煲的调料味道不重不咸,所以很适合香港人口味!