2013-04-14
12月19日, 夜晚喺太古𠮶边, 想食一d平平地嘅野, 真系难揾. 唯有行去鲗鱼涌, 呢条街都有几间平野, 尤其呢间车仔面最平~::: 红肠鱼皮饺墨丸粗 + 豆浆 ::: $24一个三拼车仔面都只系$24, 仲要加送豆浆, 虽然份量唔多, 一个𩠌都只系2粒丸, 不过都有条菜跟下, 系咁上下~ 汤底可以选咖哩腩汁等等, 我就要咗辣汁, 如果唔系个清汤底会好淡. D料都系一般货色, 只不过墨丸有d差, 好粉好硬食唔出墨丸味.豆浆喺雪柜攞出嚟, 摆名系摆住等, 味道有甜冇乜豆浆味, 但系送嘅又唔会有乜期望.::: 云吞面 ::: $18无啦啦呢间车仔面舖又有另外嘅特别推介云吞面同水饺面, 又姑且叫个云吞面试下. 云吞都有4、5粒, 竟然仲附送几块大大块嘅椰菜片, 果然系一间百搭嘅车仔面店! 云吞应该系店家自己包, 味道都好家庭式, 味道较淡, 加上汤底又无乜味, 要狂加醋先得~车仔面嚟讲方圆几里呢度都应该系最平, 不过要忍受下个环境, 同埋𠮶对唔知系咪夫妇嘅店主, 落错单又或者唔记得咁. 除此之外, 想食饱肚冇乜要求可以一试.
::: 红肠鱼皮饺墨丸粗 + 豆浆 ::: $24
::: 云吞面 ::: $18