2019-08-20 419 浏览
有时清清地想食面或者粥,我一定会拣池记。贪佢服务好、坐得舒服、质素有保证,价钱亦都唔贵!叫咗个及第粥、炸鸡翼,同炸鲮鱼球。池记嘅粥系最我食过最绵,而且有米香,每一款粥都会有少少唔同味。今次呢款猪润好大块,口感非常清爽处理得好好。猪肉丸系手打,非常之滑嘅质地,细细粒好弹牙,有猪肉嘅鲜甜,好味!猪肚爽口弹牙,味道唔算太浓,但口感一流!炸鸡翼大推呀!系我食过炸得最脆嘅鸡翼,连埋上面超足料嘅炸蒜,每一啖都系卜卜声。鸡翼比较大只,炸到外脆内软,仲会咬到啲肉汁。有时口痕我都会专登过嚟食啲炸鸡翼😆炸鲮鱼球,识食一定系食蚬介😏 呢一间嘅蚬介酒味比较浓,鲮鱼球炸得香脆可口,食到鲮鱼嘅清香同鲜甜。配粥食另有一番滋味。铜锣湾呢间老店比较细间,坐得唔舒服,下次想食可以食其他分店。

今次呢款猪润好大块,口感非常清爽处理得好好。

猪肚爽口弹牙,味道唔算太浓,但口感一流!

• 炸鸡翼
  • 及第粥