🔺 鸣门鱼市场居酒屋 (西环)刺身菜鸟?!平时剩系会食虾,贝类刺身,唔食鱼生既我都为佢破戒‼️🥳🥳跟我食呢间,你就会发现原来鱼生都可以有唔同既口感同埋可以咁好味❤️🔻当日新鲜推介刺身🔸池鱼皇一听个名就知佢把炮啦,佢肉质结实有咬口,鲜甜就更加唔使讲,佢系我食过最好味既鱼生刺身❤️🔸金目鲷佢用阻关西既做法,火炙再加少少盐,食落多阻阵鱼香香而且更肥美,就算唔沾豉油都足够提味🔸赤贝赤贝一如既往鲜甜爽口,系食刺身初哥踏出既第一步😂🔻丰御膳($458/pax)跟味增汤、饮品、雪糕🔸三色刺身:牡丹虾、油甘鱼、三文鱼腩特别一提个牡丹虾好大只,仲劲鲜甜🤤🔸火炙帆立贝黑松露大大粒既帆立贝加阻照烧汁调味,成粒食既时侯黑松露伴随住帆立贝散发出香气❤️🔸网烧美国安格斯牛肉眼我想讲佢整得仲好食过专食牛扒既餐厅,同样地加阻少少照烧汁调味甜甜地,牛既肉质有口感,同埋牛味好浓,跟埋饭食好正,而且份量仲好多。🔸迷你火炙鳗鱼饭经烧过既鳗鱼香味再提升,鳗鱼好厚身,但一d 都唔漏,而且仲冇骨👍🏻再配珍珠米口感粒粒分明,一粒都唔想晒,清晒!🔻网烧鸡扒配御饭 ($148)跟前菜、味增汤、雪糕鸡扒经网烧香口惹味,食落唔油一d 都唔肥,加埋照
🔺 鸣门鱼市场居酒屋 (西环)

🔻当日新鲜推介刺身
🔸池鱼皇
🔸金目鲷
🔸赤贝
赤贝一如既往鲜甜爽口,系食刺身初哥踏出既第一步😂

🔻丰御膳($458/pax)
跟味增汤、饮品、雪糕

🔸三色刺身:牡丹虾、油甘鱼、三文鱼腩
特别一提个牡丹虾好大只,仲劲鲜甜🤤

🔸火炙帆立贝黑松露

🔸网烧美国安格斯牛肉眼

🔸迷你火炙鳗鱼饭

🔻网烧鸡扒配御饭 ($148)
跟前菜、味增汤、雪糕

鸡扒经网烧香口惹味,食落唔油一d 都唔肥,加埋照烧汁送饭一流,而且份量十足。

🔸双色刺身:甜虾、白身鱼
白身鱼食落口感似带子刺身,唔系散散既鱼肉😋

总结:唔好睇佢小店一间,佢所有用料都系新鲜同出众,食得出每样食物都有用心做。服务方面店长同店员都好有礼貌同好用心咁介绍每道菜既特色🤗🤗

• 池鱼皇
  • 丰御膳