2018-04-05 325 浏览
第一次帮衬,仲以为好似麦X记咁又贵又细碗,估唔到都几有惊喜吓!店员姐姐醒目又有礼,知道我哋有优惠券(减$6)就问我哋驶唔驶分单,因每张账单只可以用一张优惠券,咁醒真抵赞!店内有几款套餐选择,啱晒第一次嚟又咩都想试吓嘅食客(我)!套餐有粥,汤面,捞面选择,配冷/热饮品,仲配埋小食或甜品或油菜嘅组合,份量足之余价钱又唔太贵($64~$90)。我点咗牛腩稻庭乌冬(+4),配冻桑寄生茶,配油菜芥兰,盛惠$68。牛腩系用柱候酱炆嘅,肉质偏瘦但松软唔黏牙,重点系作为配菜嘅萝卜,非常入味,令成碗牛腩起死回生,系高水准之作!而稻庭乌冬应该系预早渌定,摆咗一日又再翻渌,所以质感欠奉。下次应该叫返广东面会好好多!汤底方面,出奇地走日韩风(偏向甜味),味道有啲似韩式料理入面嘅炆牛助骨。味道讨好,同乌冬本身几夹!饮品方面,桑寄生茶味道浓郁,平日食糖水就食得多,通常只得甜味。以饮品形式算系第一次!至于油菜有三款选择(菜芯,芥兰,生菜),同乌冬一样,偏淋!最后要提吓收银员姐姐!虽然我哋只有一张优惠券,但佢好好人咁帮每个餐都扣咗$6!真心多谢!如果要讲吓改善嘅地方,就系卫生。枱上有阵阵嘅抹布嘅霉味,食食吓仲比唔知系
至于油菜有三款选择(菜芯,芥兰,生菜),同乌冬一样,偏淋!

如果要讲吓改善嘅地方,就系卫生。枱上有阵阵嘅抹布嘅霉味,食食吓仲比唔知系蚊定虱咬咗几啖!

冻桑寄生茶

油菜 - 芥兰