2019-04-14
夜晚宝宝黎接完我放工,就同埋我既小闺蜜一齐黎左荃湾哩条食街扫街👭🚶🏻♂️。除左有恶性竞争既豆腐花之外,旁边仲有间饮品铺。原来香港既沐白系加盟店,总店系在台湾既桃园,系真正既台式饮品店。饮品选择繁多,仲有得拣糖量,冰量同温度。真系谂到头都大。当然唔少得仲有近期HIT爆既波霸🤓仲有铺头推荐既大甲芋头鲜奶😂仲有张说明书,教下你如何摇匀杯饮品,好简单姐。招牌黑糖波霸鲜奶主打黑糖珍珠,入口有惊喜。珍珠好冧之之,好好咬好,仲有动L唔会好硬实实咁。加上黑糖珍珠仲暖笠笠,好有幸福既感觉喔☺️之后仲同宝宝玩小游戏,斗一口气吸得最多粒黑糖珍珠,输左今晚请食饭。最终我以大比数12:8 赢左宝宝。👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻另外哩杯 大甲芋头鲜奶杯底有大量既芋头粒,好好𡁻头,有好浓郁既芋头味。同时亦都好饱肚😂😂最后我既小闺蜜就自己叫左杯金桔🍊柠檬🍋😂都唔合群既。不过佢都饮得津津有味顺带一提记得摇匀之前打一打卡喔。如果惊摇得唔匀,仲可以请店员帮一帮手😉
当然唔少得仲有近期HIT爆既波霸🤓
仲有铺头推荐既大甲芋头鲜奶
😂仲有张说明书,教下你如何摇匀杯饮品,好简单姐。
招牌黑糖波霸鲜奶
另外哩杯 大甲芋头鲜奶