2008-08-01 5 浏览
7月30日同9个同事谂住去打边炉帮个同事farewell.本来book左11位, 但有两个黎唔到,得返9个. 我地谂住转返张细细少少的枱, 开少个炉.点知俾个部长哥哥串, 要转就早d转, 开左茶就唔好转. 个时无乜客, 提出少少要求都要串,真系无奈之后推销姐姐就展开长达两小时的推销工作.一开始推销鱼翅汤底, 我地无兴趣, 之后又推销什菌拼盘, 都无兴趣.打紧边炉时, 不时走埋黎推销椰皇水, 无帮亲又俾说话你听讲返食物, 蕃茄汤+麻辣汤, d汤无乜味以前由头到尾都好够味, 依家一开始已经好淡, 麻辣好快都唔辣.最爱的蕃茄汤已大不如前.火锅枓就一般, 不过不失, 食左水饺+云吞,鸵鸟肉,羊肉,手切肥牛肉, 美国肥牛,包心蟹粉丸、蟹籽墨鱼滑,带子片、桂花蚌虾,水晶叉烧包,几种菜,乌东记得两三年前, 食物质素和服务都好好, 我觉得佢两方面都差左我以后都对谭鱼头死心
7月30日同9个同事谂住去打边炉帮个同事farewell.
点知俾个部长哥哥串, 要转就早d转, 开左茶就唔好转.
个时无乜客, 提出少少要求都要串,真系无奈

之后推销姐姐就展开长达两小时的推销工作.
打紧边炉时, 不时走埋黎推销椰皇水, 无帮亲又俾说话你听

讲返食物, 蕃茄汤+麻辣汤, d汤无乜味
最爱的蕃茄汤已大不如前.
火锅枓就一般, 不过不失, 食左
虾,水晶叉烧包,几种菜,乌东

我以后都对谭鱼头死心