2015-11-10
虽然唔系真系好钟意食,不过茶木真系食过廿次都有,所以都知道每一间分店都会有啲参差,但系今次真系忍唔住要写低。。星期日晚上去开马鞍山,见好耐冇食,同埋都冇咩其他想食,所以就拣咗佢,七点八,两个人,预咗要等位。一开始见到只系等三十几张飞所以就禁咗飞去周围行下啦,跟住行咗几个至八点钟返嚟已经见剩返九张飞,跟住就行咗去隔离间零食店兜咗个圈,一路都听到佢禁飞咁呀去到八点三左右已经净返四张飞到我哋,所以就企系个门口等啦,八点五已经叫到我地前面张飞,系呢个时候,出面就企左20几对人等紧二人枱,有两三group三四人枱,一两group等五六人枱,其实一路都有人买单出嚟,不过叫飞个人不断叫三四人枱,连啱啱禁飞啲三四人枱都入晒去,就叫五六人枱,跟住又叫返三四人枱。。 如是者终于叫到冇晒三四人枱同五六人枱嘅人,佢终于叫二人台,呢个时间已经九点钟,即系我嚟紧呢张飞足足等左半个钟头有多,而出面一路都系有二十几对人等紧二人枱,都唔明点解咁唔识变通。。一路等位嘅时候都望到入边好多客人想叫侍应嘅时候都要揾好耐,其实间铺头唔大,但不知为何几个Staff堆左一个area而其他的位置是没有人一入去,带位入座果位先生就噼铃啪
一入去,带位入座果位先生就噼铃啪冷咁将张四人枱分返左两张二人台就走左。。全程冇同我地讲个句啦,咁我哋自己见位就坐左落去。。
由于我哋买咗飞睇九点五十五分,入到去已经九点钟,所以本来想叫五样嘢改为四样嘢,立即落单啦,落完再望一望枱面,发觉张枱很污糟
可以赞嘅系嘢食算系嚟得快。。
薰衣草珍珠奶茶。。有薰唔重。珍珠口感一般。。下次唔会再叫。。
肉燥饭。。不过不失,因为想食饭无咩选择而叫。。
红油抄手算不错。。👍🏻
够份量够惹味,皮薄肉鲜,伴碟青瓜爽口👍🏻
酥炸鸡排面,就咁睇个样都吸引。。
点知一夹大半碗面都系黐埋一旧旧,而且啲鸡炸粉多过鸡。。👎🏻
环境方面成间店已水手为主题,好多装饰都系同水手有关,算几特别
但以呢间分店嘅服务同埋食物嘅质素来讲真系no next time