2019-11-17
刚开业嚟过一次,靓仔店主很好人很nice,他说舖面不够位放全部,所以从门后嘅仓出出入入俾我们试了很多不同味雪糕。啲雪糕好好味又特别,所以下次离开荃湾都想再食。昨天终于去开𠮶边就再去食,靓仔店主在枱附近同食客倾计,之后他便出去了,听其他店员口吻他应该出去吃饭,舖内就有一位四眼哥哥同一位女土帮手卖雪糕。一直这两位完全无理会我们,我们自己在研究食唛嘢味,雪糕名不是全部都有,咁我就问四眼哥哥有无番石榴,之后佢话“番石榴?我哋无卖番石榴“ 语气一般啦,咁无未算啰。跟住我问有无榴梿,他就同那位女士讲榴梿系出面定入面,女士指住话呢到,四眼哥哥自己同自己讲话只臭嘅放咗呢到,然后答我有。哗我知道唔食嘅人会觉得榴梿臭,但你系卖𠮶个加上我系食客,系咪都唔应该系我面前讲你感受啫。然后我要求试咗其他两只味雪糕,第一款试都仲好啲,到我要求试第二款就显得有点不耐烦,我都唔好意思再试,order 了两杯两球,其中一球就系榴梿。四眼哥哥当要“拔“榴梿时又讲几次臭嘅,面容扭曲,跟住话我食嘅,不过我唔钟意佢臭啫,算吧我真系理解唔到,不过我真系唔开心你系咁揸住我杯雪糕就系咁话臭啰。同我们俾钱那位女士态度也不nice 的。上次
上次给我开心满足的一间雪糕店,经过昨日已经幻灭了。榴梿可能唔当做所以无第一次咁好食,我谂下次未必再想去了。sorry 呀,靓仔店主