2017-10-10 6130 浏览
今晚 Madam请食饭,我们一行二十多人来到 Shiro. 它位于林肯大厦的大堂,楼底很高 空间感足, 星期六日更设有儿童corner, 可惜可惜 晚市时间 冷气不足 炎炎夏日 真系唔好带啲细路仔嚟 😂😂😂先来刺身拼盘,好丰富呀!食材新鲜甜美 😄😄😄软壳蟹沙律~ 蟹炸得香脆, 配以薄薄的mayonnaise酱汁, 口感清新 😋寿司拼盘~ 细心的侍应 见到朋友唔食生嘢,叫厨房整熟啲鱼, 虽然唔知寿司师傅会唔会嬲猪,不过此举动十分窝心。😄竹型 芝麻花生酱拌菠菜~ 扮竹造型可爱, 但酱汁有点过甜。日式酱汁煮黑豚猪, 薄切猪肉吸收咗酱汁嘅鲜甜, 洋葱亦煮得好淋 😋天妇罗拼盘, 面衣厚薄适中,炸得香脆 😋😋蟹肉炒饭~ 这个时候其实已经有点饱, 而且缺冷气 非常热, 但这个炒饭炒得很干身带点焦香,like 👍👍👍送来一客甜品作结尾, 十分满足 😍😍😍饥Point : 7/10#hungermarch #饥诗 #非饥诗

先来刺身拼盘,好丰富呀!食材新鲜甜美 😄😄😄

竹型 芝麻花生酱拌菠菜~ 扮竹造型可爱, 但酱汁有点过甜。

天妇罗拼盘, 面衣厚薄适中,炸得香脆 😋😋

送来一客甜品作结尾, 十分满足 😍😍😍

饥Point : 7/10
#hungermarch #饥诗 #非饥诗