2019-11-04
湾仔附近新开左一间”笑”林寺, 一开头见到仲以为系食斋既铺头, 但原来系一间coffee shop! ☕️系一个咁有中式元素的店舖入面, 原来系卖西式的食物同咖啡既, 呢个反差又几有趣, 几搞笑㖞, 哈哈😂😂😂! 无得睇十八铜人, 就睇睇个餐牌啦, 原来D名都几有心思, 全部都系功夫名, 店主应该系金庸迷啦。店内环境舒适, 我好中意天花的花形灯饰, 好靓。虽然外面系巴士站, 不过又唔会好嘈, 假日过黎饮杯咖啡, refresh下都几好。赤练神掌✋🏻(UP) ($75)其实即系蕃茄肉酱意粉配温泉蛋 😂 我就中意笃烂只温泉蛋再捞埋个意粉一齐食, 好彩意粉的汁煮得唔错, 唔会干唔会稀, 捞完之后仍然creamy🤤。意粉软硬适中, 有弹性, 而且好挂汁, 每啖都食到蕃茄肉酱的味道。整体黎讲唔错!桃花岛 🌺🏝($89)呢个系酸忌廉烟肉意粉, 面头有卷成花形🌼的烟三文鱼, 摆盘几有心机。而朋友就觉得味道都几好。餐牌:
赤练神掌✋🏻(UP) ($75)
桃花岛 🌺🏝($89)
餐牌: