2021-03-09
心血来潮想食日本野, 就去左开左几个月但一直都未帮衬过既山一, 山一系和食屋, 价钱走中位价路线, 呢日我地等左10分钟度就有位。我地order 左以下几样:❇️山一儿童餐-白 $98蟹柳寿司玉子寿司熟虾寿司、加州卷、日式炸饺子两只、日式味付油扬稻庭乌冬、甜品(泡芙一粒)呢个儿童餐算几抵, 我女话稻庭乌冬好食😋其他嘅寿司正正常常不过不失。❇️北海鱼生丼$188寿司饭同平时食嘅无咁多醋味,个人来讲钟意多醋味嘅寿司饭多啲,海胆好新鲜,本来觉得比较细碗,但系食咗个海胆之后就发觉值回票价❇️海鲜蒸蛋$42平视我个女好钟意食日式蒸蛋,不过呢道既海鲜蒸蛋佢食咗一啖就冇再食啦,我试左觉得蛋味比较淡,整体来讲比较普通❇️蟹棒寿司腐皮寿司各$16正常味道不过不失❇️三文鱼鱼汤泡饭$88呢样我觉得做得出色既,三文鱼煮得刚刚好,好滑好好食,加埋个脆脆(唔知系咩黎既呢)配上汤饭好好食😋唯一不足系唔够热整体来讲唔算太有惊喜,侍应冇主动加水,感觉上人手安排比较混乱,但可以一试。
我地order 左以下几样:
❇️山一儿童餐-白 $98