2024-06-17
今日去咗尖沙咀厚福街H8 Outdark食韩国菜。入到餐厅见到好多星星月亮吊饰,好靓。餐厅12点营业,所以我地系今日嘅第一枱客人。之后见到 陆续有客人入座。香蒜蜜糖炸鸡半份$138香蒜蜜糖炸鸡有6件,每件有女仔手嘅4只手指拳头大。鸡肉保持肉汁,鸡肉滑。蜜糖份量刚刚好。除了有炸鸡之外,有炸波浪纹薯条(不过薯条不够脆),薯角,格格薯脆伴碟。我地仲加咗$38有3粒大大粒芝士波,芝士波拉丝的,好好食呀!牛肉冰冷面$138用荞麦制成嘅荞麦面,面质烟韧, 已白萝卜,泡菜, 高汤与荞麦面条一齐食。 还有萝卜,青瓜丝及一只鹌鹑蛋。汤底有刨冰的,刨冰看似粉丝。还可以加上芥辣或醋一齐食. 我加芥辣就好好食. 海鲜葱煎饼$138海鲜包括有虾,鱿鱼,葱。味道比较淡。必须要加上附上的酱汁一齐食。炸虾饭卷$98有8件饭卷,饭卷用上红萝卜丝,炸虾,蛋,萝卜粒用紫菜卷成的。味道口感豊富。还有要赞一下店员,两位美少女好有礼貌,又尽责,不停 巡视环境,看看客人有什么需要。所以这间Outdark系可以再去帮衬的。
香蒜蜜糖 炸鸡半份$138
牛肉冰冷面$138
还可以加上芥辣或醋一齐食. 我加芥辣就好好食.
海鲜葱煎饼$138
海鲜包括有虾,鱿鱼,葱。味道比较淡。必须要加上附上的酱汁一齐食。 炸虾饭卷$98
所以这间Outdark系可以再去帮衬的。