2021-08-23 1298 浏览
估唔到第一次写食评就系咁差嘅体验😓我有个朋友几钟意食,所以佢介绍亲的都唔会差,而且我睇过食评都ok呢间应该系佢唯一失败的介绍话说早几日经佢介绍同朋友去食间铺对正马路上斜位,所以好多车经过,建议你夜晚去又坐门口位最好带定太阳眼镜,唔系啲车头灯系咁打住你对眼都几辛苦😂呢间野主打系食串烧,喺香港食串烧真系好少会系难食,自问都食过几多间,呢间真系第一间奇差仲要系唔平🥵A4和牛串 $160/串点餐时候我朋友点A4和牛串,话5人份量要几多串,个侍应话5串,黎到一串3大粒,𠮶到其实3串都够5人食,明白你想收多啲钱都完全唔系凭良心答😂唔紧要,好食咪算。点知,旧牛咬又咬唔开,3分2都系肥膏,食落又冇牛味好似食橡筋咁😡牛舌 $45/串牛舌系烧唔熟重有血红色的(大佬你当我见识少😂我真系未食过牛舌系同牛扒一样得6成熟)烧蚝 $45/只蚝劲咸唔知食咗乜好似净系饮海水落肚咁烧鳝 $65/串皮烧得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy另外我哋开头想点蒜片炒鸡肾,个老板娘走过来话最近日本禽流感所以鸡嘅内脏都唔会卖,点知我哋就嚟食完嘅时候,个侍应走过来同我哋讲有客取消咗所以重有一碟,我地当堂黑人问号话唔要一时又话日本禽流感一时
估唔到第一次写食评就系咁差嘅体验😓
呢间应该系佢唯一失败的介绍
话说早几日经佢介绍同朋友去食

A4和牛串 $160/串

牛舌 $45/串
牛舌系烧唔熟重有血红色的
(大佬你当我见识少😂我真系未食过牛舌系同牛扒一样得6成熟)

烧蚝 $45/只
蚝劲咸唔知食咗乜好似净系饮海水落肚咁

烧鳝 $65/串
皮烧得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy

一时又话日本禽流感一时又话有客唔要都唔知边句真😒🤔

个三文鱼同带子都冇乜期待因为唔系主打食呢啲(难食过自己买黎解冻食𠮶啲😂)

唯一最好食就系薯条同芝士年糕,因为唔使技巧😂

环境方面
一坐低嘅时候冷气机已经系咁滴水,仲要滴左落啲食物到
去厕所条路黑蚊蚊冇灯照,厕所重要未去一开盖厕所水系满到差啲泻出黎𠮶只

咁嘅食物质素,环境都要收加一😮‍💨

我走嘅时候真系忍唔住问: 呢间啲嘢食都真系唔好食又贵
老板答我因为啲嘢食系日本黎,我忍唔住讲返句有边间日式串烧食材唔系日本嚟?呢间真系我食过最难食嘅🥴
心谂除咗食材来源,厨艺手势同厨师心态都系好重要啰

真系第一次食到觉得俾钱系比得咁唔抵,咁样每人埋单都要850

题外话,因为个老板娘/厨师出黎都冇问我地介唔介意就除口罩食完烟都唔戴返又系咁讲野,成个感觉环境卫生唔系几好 (纯粹个人感觉)

总括
好唔好食