2018-10-29 92 浏览
好耐无食韩烧啦,系朗豪坊行过见到呢间Lab 10 就决定去试下!由于我唔系好食牛,但我老公偏偏系一个牛魔王,所以叫左碟薄切和牛!哗.... d雪花好靓!上面有蛋个碟其实系用黎点和牛食!呢个「生蛋酱」超好味!而下面果d 系酱料&生蒜黎,我劲钟意生蒜!我食猪时都有点佢!之后仲有职员帮我地烧埋!话说我本身少食牛都忍唔住食左啖!真系好好味!因为我少食牛,所以我平时食到d 平价牛会觉得好「苏」,但呢片和牛有牛味得黎一点都唔「苏」,相反好香!正!之后就叫左我的最爱五花猪!呢度的五花猪仲有3种口味,3种酱料!(青柠酱 / 生姜菠萝酱 / 生姜苹果酱)虽然五花肉有好多肥膏,但烧完之后,食落口又唔会好油,相反肥膏变得爽口!我就最钟意佢个青柠酱,少少酸味配埋片五花肉,正!之后叫左个铁板鳗鱼炒饭!呢个炒饭真系不得了! 因为佢用铁板上,所以食落去会有饭焦! 脆脆的口感,好味!最后叫左个炸芝士卷!炸芝士卷上面加左果酱,甜甜的,估唔到又同芝士几夹! 我老公话仲可以当埋甜品黎食!食韩烧当然唔少得要叫野饮啦!我点左热情果梳打!又系我最爱的热情果!最后值得一赞系呢间韩烧餐厅,但竟然一点油烟味都没! 走果阵唔会成身油烟味

哗.... d雪花好靓!
薄切和牛眼肉

上面有蛋个碟其实系用黎点和牛食!
呢个「生蛋酱」超好味!
而下面果d 系酱料&生蒜黎,我劲钟意生蒜!
我食猪时都有点佢!

之后仲有职员帮我地烧埋!

话说我本身少食牛都忍唔住食左啖!真系好好味!

之后就叫左我的最爱五花猪!
呢度的五花猪仲有3种口味,3种酱料!
(青柠酱 / 生姜菠萝酱 / 生姜苹果酱)

三色五花肉

之后叫左个铁板鳗鱼炒饭!
鳗鱼铁锅炒饭

最后叫左个炸芝士卷!

炸芝士卷

炸芝士卷上面加左果酱,甜甜的,估唔到又同芝士几夹!
我老公话仲可以当埋甜品黎食!

热情果梳打

食韩烧当然唔少得要叫野饮啦!
我点左热情果梳打!又系我最爱的热情果!

最后值得一赞系呢间韩烧餐厅,但竟然一点油烟味都没! 走果阵唔会成身油烟味!赞!
2018-10-15
用餐优惠