2020-07-15
📌Omotesando Koffee~湾仔见到大家都去尖沙咀新店凑热闹我就去咗湾仔旧店叹下🤣我谂味道应该差唔多原来系东京文艺咖啡店 好有日系嘅感觉 装修系以木色同灰色为主 带有简约嘅风格全开放式嘅设计可以见到咖啡师冲调咖啡 几有feel😍一入到去就系有一种好放松嘅感觉地下系收银同点餐区 行小楼梯上去就系用餐区要先点餐点餐后入座 主要售卖咖啡同轻食 cafe设计感十足 最钟意系佢小圆櫈嘅design可以拉出同拉入 坐得都几舒服所有员工都着晒白袍 咖啡豆用test tube装住 好有实验室嘅感觉🤣感觉喺度做嘢一流👍🏻1️⃣ 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 $𝟱𝟱 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)见相Cappuccino奶泡胀卜卜好可爱先叫😍卖相都几可爱 打卡一流!结果比我嘅时候奶泡得返两粒 等极都冇胀起拉泡没有胀得特别美 都有少少失望😭拉泡质感算厚身 仲有好多朱古力粉系上面本身以为咖啡味会好浓 结果却有点儿淡呢🧐后来有变到好水嘅感觉😫2️⃣ 𝗘𝗴𝗴 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 $𝟱𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)蛋三文治个外表睇落劲假 好似玩具咁🤣不过味道食落冇话特别好味😅鸡蛋用咗玉子
见到大家都去尖沙咀新店凑热闹
cafe设计感十足 最钟意系佢小圆櫈嘅design
可以拉出同拉入 坐得都几舒服
感觉喺度做嘢一流👍🏻
见相Cappuccino奶泡胀卜卜好可爱先叫😍
卖相都几可爱 打卡一流!
结果比我嘅时候奶泡得返两粒 等极都冇胀起
拉泡没有胀得特别美 都有少少失望😭
拉泡质感算厚身 仲有好多朱古力粉系上面
本身以为咖啡味会好浓 结果却有点儿淡呢🧐
后来有变到好水嘅感觉😫
2️⃣ 𝗘𝗴𝗴 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 $𝟱𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)
蛋三文治个外表睇落劲假 好似玩具咁🤣
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 6/10
🍴: Omotesando Koffee
📍: 湾仔皇后大道东200号利东街G24-25号舖
🔍:08:00-20:00(Mon-Fri); 09:00-21:00(Sat-Sun)
📍: 湾仔骆克道33号美国万通大厦地下
📍: 尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B2楼B217及B219号舖