2022-10-27
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗之前留意到呢间叫荳号嘅小店,除咗台式饮品外,仲有桶装糖水,好想试吓叫得荳号嘅豆腐花系咪真系咁正,点知,平日下昼5点几去到,想叫荳腐花时,佢竟然答我冇!😅 我呆咗几秒,谂紧专登行到嚟,想买桶装糖水,但竟然冇豆腐花,仲买唔买好呢?唉,都系买啦,既然用咗脚骨力行嚟,都唔想空手而回。 🍴椰香喳咋 + 珍珠 + 仙草 + 双式芋圆($38)攞嘅时候摸落去系又冻又热,我估仙草系冻嘅,但系喳咋系热嘅原因。因为个人觉得又热又冻嘅嘢,食落去会好奇怪,我就直头放入雪柜雪一阵令成个糖水变冻。 成个糖水用料十足,椰香喳咋椰奶味好香,珍珠粒粒分明有咬口,双式芋圆烟烟韧韧,成个糖水本身唔算好甜,所以捞埋嚟食甜度啱啱好,系好味嘅~ 一桶绝对够2个人食,食完都几饱! 呢个糖水做得唔错,$38咁大桶都几抵食! 因为我试唔到最想试嘅豆腐花,所以我会再回头试佢嘅豆腐花,睇吓佢配唔配得上呢个咁强劲嘅店名!
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗
🍴椰香喳咋 + 珍珠 + 仙草 + 双式芋圆($38)