2015-09-04 321 浏览
今天是只有2015年才有的公聚假期,我今日都要返工,突然派到这个地方,我就当然要食好一点啦,一个人的下午茶,当然唔会选择一些贵+享受时间多过食的食店,所以我选择了这间,我十年前帮衬过一次,朋友话好出名的面店,我在大街转了几个圈都找不到,我见到佢的宣传牌,但就是找不到,我印象应该在附近,当我以为佢已经「接」左时,终于比我找到,那个入口肥点都过唔到,我今次真系唔该唒。这就是今次的选择,双料面,价钱合理,这些地方唔会平,我还加了一支大可乐,服务员态度都可以,佢介绍我食八宝面,我当然拒绝,咩都有的车仔面我最唔钟意,又唔平呢,讲返味道都可以,有加腩汁比我,所以汤底变浓了,鱼皮饺唔算出色,但都算合格,猪肠都几有口感,唔太肥。总结今次都算合格。
鱼皮饺+猪肠

题外话/补充资料: 大家要留意,佢所谓的冷气开放,系无冷气的,风扇都唔好太大期望,你要用一个大排挡的心态去食会好一点。
2015-09-03