2022-10-09
今日又嚟试下台湾嘢 名字够趣致 环境光猛阔落 有下午茶选择 所以试咗两个餐 1).一个肉松起司卷蛋饼配鲁肉饭2).一个盐酥杂菌刈包配qq紫芋波两杯嘢饮跟餐可减十蚊要咗杯靓靓雪燕桃胶乌龙奶茶同鲜手工制芋圆奶茶1). 鲁肉饭 平平无奇又唔够汁 同普通快餐店出品有得挥 完全唔系台湾的味道 但佢份量都好够个卷蛋饼 完全无起司 肉松唔松脆 你去买包饼返嚟卷加啲好味配料一定好过佢2).刈包好松软 杂菌其实系酥炸菇再配芝麻汁 成个包算系唔错 但略嫌过䶢 可以减少啲汁量qq紫芋波 新鲜炸起 炸得个皮唔错 系有啲烟韧感 甜甜地 钟意芋头嘅朋友应该钟意 但我本身麻麻地芋头 我就觉得普普通通 至于𠮶两杯嘢饮 中等以下质素 无茶味无奶味 雪燕桃胶无胶感得个木耳爽口感 芋圆亦好硬 唔软糯 免费跟餐饮好了 总括而言 依间明明系一间台湾食店 但你唔会食到有台湾的味道亦俾唔到台湾感觉你 以下午茶计价格属偏贵 成餐埋单182元 九十零蚊 一位 但味道系低于标准 我个人觉得性价比极低 亦唔会吸引到我再光顾
有下午茶选择 所以试咗两个餐
1).一个肉松起司卷蛋饼配鲁肉饭