2022-10-09
住香港仔十几年,一直都听过又经过呢间天龙楼。今日父母结婚30周年,突然心血来潮提出来试试佢。1. 回锅肉 $8? - 9?正正常常无咩惊喜嘅回锅肉,唔会辣适合大众口味。2.九王银芽炒鳝糊 $12x听讲系呢度招牌菜,爽口九王加银芽,配上少少弹牙嘅鳝肉条,好送饭3.清炒河虾仁 $12x店员落错单,一开始嚟咗个清炒鳝片。再等咗10几分钟,个虾一上菜我以为又落错单,因为碟嘢根本就唔系河虾仁,我地亦都三番四次揾店员确认,店员都好肯定咁话呢碟就系河虾仁。当时系有种比人当水鱼嘅感觉,真系当我傻的吗,至于好唔好食?睇图就明4.生炒三鲜 $10x炒三鲜系鸡肉,虾同埋鱿鱼,仲有d菇类。除咗鱿鱼有d硬之外,调味都相当唔错,咸香味又唔会太重,今日MVP5.糖醋排骨 $8?-9?送到即食,外皮已经完全唔脆,好似d浸咗好长时间糖醋汁嘅生炒排骨,不过佢地系用猪扒条,会食到比较多肉,如果钟意食脆口嘢可能会有d失望。6.灌汤小笼包如果你幻想紧吉开个包皮,慢慢吸佢d汁,咁你就真系去错地方。因为当我尝试咁做嘅时候系发现一滴汤汁都无漏出嚟埋单见到张单仲写住个清炒鳝片$14x, 叫店员改返但个女店员话好麻烦唔改,直接打咗个9折
1. 回锅肉 $8? - 9?
正正常常无咩惊喜嘅回锅肉,唔会辣适合大众口味。
2.九王银芽炒鳝糊 $12x
3.清炒河虾仁 $12x
4.生炒三鲜 $10x
5.糖醋排骨 $8?-9?
6.灌汤小笼包
埋单见到张单仲写住个清炒鳝片$14x, 叫店员改返但个女店员话好麻烦唔改,直接打咗个9折。倾倾下店员自爆话d虾唔系河虾仁,因为河虾入唔到货所以改咗其他cheap虾仁。但既然你无河虾卖,点解仲要系餐牌写明 "河虾仁" ?客人落单你无又唔讲,碟菜上咗客人投诉你又话无错,到比完钱先肯讲出嚟。老实讲d嘢唔算难食,只系完全无惊喜,但我相信呢间嘢开咗咁多年系有佢嘅理由,可惜系唔会令我有机会帮衬佢第二次。