2019-04-03 365 浏览
甜品,对女仔嚟讲几时都甘有吸引力,所以香港愈来愈多甜品系正常(?)🤣不过估唔到沙田新城市中心,除左满记同许留山,原来系冇咩甜品店。同行某人死都唔肯食呢2间大连锁,我只好马上上网睇下有冇其他,好彩仲有呢间甜入心~ 由于唔熟沙田(平时系沙田只会系新城市中心), 兜左个大圈终于揾到佢-系巴士站旁,门口好粉红丫💕 仲有部排队拎飞既机。不过可能系平日,我地可以直接入去。内部装修主要粉红色~但店始终细,冇打卡位,一边系几张长台,一边系几张4人台。可能人少唔觉太逼。睇下Menu都好多选择!而且有季节限定的韩国网纹香瓜,仲有椰皇!个人觉得椰皇价钱比其他店平。甘多甜品好难拣..最后叫左皇牌焦糖布丁椰皇子同香芒比利时窝夫配鲜忌廉伴枫糖(个名可唔可以唔好甘长..)皇牌焦糖布丁椰皇子: 特色系有3层!顶系焦糖布丁,中间系自家制椰汁,底层系自家制椰皇啫喱原本以为啫喱好似椰汁甘白色,点知系椰子水整既,有淡淡椰子香气焦糖布丁好滑,唔系平时日本布丁个种顺滑,系绵滑,好香好味!连埋香浓椰汁3层夹埋一齐食好好味!💕香芒比利时窝夫配鲜忌廉伴枫糖:首先摆盘好吸引,白色应该系cream, 上面加左草莓干同杏仁片窝夫有d烤过龙,

皇牌焦糖布丁椰皇子:

焦糖布丁好滑,唔系平时日本布丁个种顺滑,系绵滑,好香好味!
连埋香浓椰汁3层夹埋一齐食好好味!💕

香芒比利时窝夫配鲜忌廉伴枫糖:

窝夫有d烤过龙,见到有d黑黑地既,略嫌蛋味不重

芒果好甜,好少食到甘甜既芒果!
热窝夫加雪糕好正呢~ 加枫糖又另一风味~

原本以为甜入心系小店,原来已经开左几间分店,呢间CP值都高,个人觉得椰皇好过窝夫。
2019-03-31