招聘中
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
2024-04-06 51 浏览
1. 叫职员拎QR code俾我落单,等咗好耐先有人拎个QR code过嚟。揾个员工嚟帮我落单,仲快过问你拎张QR code!2. 于是我自己落完单嘅时候已经系夜晚9:15。第一碟到嚟嘅系蒜泥白肉。食完到9:30碗面先到。结果支豆浆喺9:45先到。真系想问吓啲职员,啲豆浆即刻磨㗎?点解等半个钟先有嘅?一支豆浆都要等半粒钟先有,想话你啲职员手脚慢都唔得。成班浑浑噩噩,个客举手拎QR code一个二个都扮睇唔到。3. 到9:50嘅时候, 有个收银嘅阿婶行过嚟企喺我侧边叫我俾咗钱,先佢哋要埋数, 我话摷紧银包,佢仲喺侧边系咁望住我,支豆浆未饮晒,于是我就掹返支饮管出嚟扭返个盖呢个过程佢全程望住我做.好似惊死我唔俾钱咁.啤住晒讲嘢又大声。个阿婶好似我欠佢钱咁样,忙到实一实,企度望住我起身行出去。感觉好似犯人,好不安,令人感觉不良好,有着前所未有的屈辱!4. 于是我行到出去收银按佢要求俾钱。我只系听到佢问我俾cash定八达通。我话cash于是我就喺银包攞啲cash出嚟。佢全程一直望住我个银包佢嘅气势同气场令人觉得好不安好似掘住你、等得好唔耐烦。然后我话要返张单,佢就好串咁话:’’头先问你又话唔要

揾个员工嚟帮我落单,仲快过问你拎张QR code!

4. 于是我行到出去收银按佢要求俾钱。我只系听到佢问我俾cash定八达通。我话cash于是我就喺银包攞啲cash出嚟。佢全程一直望住我个银包佢嘅气势同气场令人觉得好不安好似掘住你、等得好唔耐烦。然后我话要返张单,佢就好串咁话:’’头先问你又话唔要?’’。我话我听唔到。

呢个阿婶职员嘅态度真系唔要得,极之冇礼貌,食你几十蚊嘢,又要受埋你气。仲要串返我转头,唔俾人听唔到㗎,你哋有阵时落单都听唔到啦,难道我要反问返你系咪聋嘅?唔该尊重吓啲客人,如果你系咁赶住收舖收钱收工收档嘅,唔该你提早少少截单,又唔检讨吓你哋员工出菜出得慢,支豆浆都要成半粒钟先拎过嚟!

永远唔会再帮衬!
2024-04-05
等候时间
30 分钟 (堂食)