2018-12-15 303 浏览
上星期六同男友去「design inspire」睇展览,因为晚上约了朋友吃饭,所以随便找一家茶餐厅吃个下午茶。食物都系一般嘅茶餐厅嘅下午茶菜式$37 以湾仔区黎讲算接受到。生炸 或 卤水大鸡脾 配薯条 - 我点嘅系生炸脾,首先佢黑到咁,餐厅系拎左卤水脾去炸。第二我见唔到只脾那一部分「大」,而部分位置就其实已经煮到甩皮甩骨,肉质已变梅及松散。配嘅薯条就得13条,份量非常少,而且炸得未透。法兰西多士 - 卖相叫做正常,份量都没刚才炸脾咁过份。但原来呢份西多士入面系一滴花生酱都冇落。虽然唔知系唔系大部分茶餐厅做法唔同,但以我个人间中食嘅西士都系有嘅,所以我就唔系咁满意喇。除此之外,餐厅卫生欠佳,系我坐个位度发现到有上位食客留下嘅渣滓,sip左系枱玻璃下。各样总结,我真的不能接受,后会无期

配嘅薯条就得13条,份量非常少,而且炸得未透。