2018-04-23 186 浏览
好耐冇去mega box,既然去到就顺便系度食埋饭先走。系food court食野仲可以睇埋冰上曲棍球比赛(咁岩遇正比赛)。睇左几间食店,觉得呢间既野食比较特别,于是就拣左呢间。排队点完餐后就会有人送餐。我地点左冲绳二段定食旨锅,分上下两段,上下两段自由选择。我地拣左以下两sets:是蒸的,感觉几健康😊。牛肉+菇系我既至爱,虽然有啲清淡,但有牛肉味😂。而乌东望落去好似几浓味,但食落都几淡。至于黑糖柠茶唔会好似茶餐厅咁甜,唔使叫少甜都得,岩我。呢个组合岩食清淡的朋友。椰子饭色香味俱全,烧卖就比较普通,冇咩特别。至于小食拼盘,鸡翼既酱比较特别。虽然叫辣豆酱鸡翼,但真的冇咩辣,有啲似腐乳酱。而饺子既皮都算脆。最值得推介既系黑糖蜜蕃薯条,无错,系蕃薯条,唔系薯条🍟。好甜既蕃薯味, 好好味。本来生紧暗疮,谂住减食热气野既我都忍唔住系咁食😜。

牛肉+甘甜黑咖哩乌东+冻黑糖柠檬茶

。呢个组合岩食清淡的朋友。

咕噜烧卖+椰子咖哩饭

椰子饭色香味俱全,烧卖就比较普通,冇咩特别。

小食拼盘(辣豆鸡翼+冲绳辣豆酱饺子+黑糖蜜蕃薯条)

,无错,系蕃薯条,唔系薯条🍟。好甜既蕃薯味, 好好味
。本来生紧暗疮,谂住减食热气野既我都忍唔住系咁食😜。
2018-04-22
咕噜烧卖+椰子咖哩饭
小食拼盘(辣豆鸡翼+冲绳辣豆酱饺子+黑糖蜜蕃薯条)
  • 黑糖蜜蕃薯条