2021-05-23
油麻地都有好多隐世小店等紧我地去发掘,今日就见到呢间日本餐厅—冲绳渔民食堂,地方光亮,空间感都好够,坐落舒服,而且食物几好食😋唐扬炸鸡温泉蛋饭 ($50)- 呢个饭好足料,有4件大大旧嘅唐扬炸鸡,炸到热辣辣,表皮香脆,值得一赞系火候控制得好好,新鲜嘅鸡肉整得好有水准,鲜美嘅肉汁完美锁住喺入面,每啖咬落去都爆晒汁,好好食啊😍吉列池鱼温泉蛋饭 ($50)- 吉列池鱼一上台就好吸睛,两块超级大嘅鱼扒,揸到金黄金黄,闻到超级香嘅油香味,未食已经流晒口水;咬落去𠮶阵滋味爆发,炸粉薄身,一啲都唔会太厚,鱼肉又保持到鲜嫩, 滋味满满☺️两个饭都有温泉蛋,非常有水准,一督穿温泉蛋,橙黄嘅蛋黄随即流落嚟,同香软嘅白饭完美咁混合埋一齐,配搭唐扬炸鸡同吉列池鱼,配搭一流🥰每个饭都跟一杯嘢饮,有可乐、雪碧、竹蔗茅根三款饮品拣,朋友同我拣咗可乐同雪碧,夏日炎炎饮番啲透心凉嘅碳酸饮品果然一流😚
唐扬炸鸡温泉蛋饭 ($50)
吉列池鱼温泉蛋饭 ($50)