2024-03-16
尖沙咀厚福街串烧乌冬好去处 呢间喺厚福街多年 最多人钟意佢哋沙嗲汤手打乌冬 吸引咗我去试试.⭐️特上横丁沙嗲汤手打乌冬$89先讲讲汤底 汤底沙嗲味几香 带有花生香味👍🏻汤底几香饮得 唔油腻 都唔会觉得太杰挞挞 配料有牛肉 猪软骨 粟米 糖心蛋 鸣门卷 🤔仲有我唔钟意食嘅青豆😍特别一赞猪软骨几多 俾汤浸住有成6-7旧😍沙嗲汤配手打乌冬 两样超夹我钟意.⭐️自家制地狱辣汤鲜大蚬手打乌冬$124呢一款相对比较辣 用咗比较鲜甜嘅花甲配料方面同样有 粟米 糖心蛋 鸣门卷呢款适合钟意日式地狱汤嘅朋友.话就话手打乌冬专门店但其实佢哋更加似一间串烧店 有几十款串烧选择串烧适合钟意重口味嘅人士最惹味系⭐️汁烧北海道元贝 加左大量酱汁去烧⭐️岩盐烧特级牛舌 烧得啱啱好 几嫩⭐️炸日式腐皮卷 呢一款唔多地方有 炸得超级香脆⭐️烧芝士年糕 呢款好夸张 咬开会爆芝士.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀.#大门横丁 (厚福街) (尖沙咀) @daimonyokocho 地址:尖沙咀厚福街9号豪华阁地舖.⭐️评分:味道:3.8/5环境:3.8/5 卡位 空间都几大服务:3.8/5抵
⭐️特上横丁沙嗲汤手打乌冬$89
味道:3.8/5
环境:3.8/5 卡位 空间都几大
服务:3.8/5
抵食:3.8/5
(‼️记住Like同分享 系我继续揾好嘢动力 感谢支持🙏🏻)
‼️想睇更多资讯
‼️呢边有猫猫睇:@hkfuncatrecord
‼️ig :hkfunfoodrecord
‼️fb : funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #旺角必食 #旺角美食 #油尖旺美食 #油麻地必食 #佐敦必食 #油麻地美食 #佐敦美食 #黄埔必食 #红磡必食 #红磡美食 #黄埔美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #沙嗲关注组 #沙嗲 #串烧 #乌冬