2022-06-07 57 浏览
成日食X仔米线食到冇乜新意, 想试下其他舖头既米线, 路过呢间BEN 哥米线, 就试一试佢, 第一次黎, 问老板推介咩汤底, 佢话钟意浓汤就蕃茄同沙嗲汤, 我就非常钟意沙嗲汤嘅, 仲要系浓汤, 一于叫沙嗲汤, 老板话加小小辣仲好食, 就照佢意思啦。𩠌我就叫左 猪软骨、炸酱、墨鱼头。由于冇乜期望会特别好食, 所以冇事前影相, 饮左几口汤, 沙嗲汤底十分浓郁, 好有沙嗲味, 如果钟意食沙嗲牛肉面的朋友真系要一试!! 猪软骨十分软, 不会一夹就散;炸酱, 不过不失, 正常水准, 由于炸酱上菜已经落左碗面入边, 试不到太多, 下次我会叫另上;墨鱼头, 正!! 爽!! 有咬口!! 大粒!! P.S. 本身冇谂过咁好食, 所以冇影左相先食, 但佢个汤底真系好正, 所以饮左几淡先影。希望推荐比大家试下, 一定要试下个沙嗲汤底加小辣! 我会再去试下其他汤底。

2022-06-06
  • 沙嗲汤