2023-12-28
同屋企人一齐食刺身海鲜火锅,真系开心到爆!因为拣咗D4 set有任食龙虾💃🏻先食咗个刺身🤭珍宝带子、赤虾、希灵鱼、三文鱼同八爪鱼,新鲜到冇得顶!一咬落去,鲜嫩嘅海鲜肉质立即溶化喺口腔💋鲜味爆发,真系鲜甜又多汁🍣汤底系沙嗲汤底💯我真系无法抗拒呢个沙嗲汤底!沙嗲汤底啊,真系一试难忘嘅好味道👍!首先,佢哋嘅汤底入面嘅香料调配得非常均匀,每啖汤都饮得出𠮶种浓郁嘅沙嗲酱嘅味道🤤。汤底嘅辣度又岩岩好,唔会过火到嗌爆你只喉,饮落去啱啱好嘅刺激感觉,啖啖暖笠笠,真系啱晒而家嘅天气😌。再嚟就系沙嗲汤底嘅点滴油花,佢哋令到汤底愈加香滑,饭后唔会搞到肚滚油,反而觉得啖啖满足感👌。放入咗肉类、海鲜或者菜类入去个汤底煮,佢𠮶个味道就系提升到一个新水平,尤其系啲沙嗲味嘅刺激令到咁简单嘅食材都变成有层次、有深度嘅美味佳肴😍。我真系强烈推荐沙嗲汤底呢个选择,绝对系饮食中嘅一大乐趣🥳。下次食火锅,记得试下,定必唔会失望!点咗个娃娃菜清脆爽口,超新鲜🈵而丸类有墨鱼丸弹牙有劲,午餐肉香嫩多汁,芝士肠芝士味浓郁,鱼饺鲜美滑嫩,狮子狗肉汁四溢,牛丸鲜嫩弹牙,而熟波士顿龙虾更是豪迈至极!每一样食材都有独特嘅风味,真系令人回味无穷
总括而言,呢餐真系系海鲜爱好者嘅天堂!新鲜嘅刺身海鲜,各式各样嘅食材,加上风味独特嘅沙嗲汤底,系一个让人垂涎欲滴嘅选择😉