2021-07-17
今日老公迟咗收工,我哋等到差不多8点先食晚饭,附近开咗一间新嘅餐厅,老公想沙嗲牛肉潜艇堡,所以叫咗两个饭一个潜艇堡。当日因为其实已经8点所以都不用排队职员直接安排入座,而且没有限制用餐时间。大兄弟沙嗲牛肉芝士潜艇堡($46)加$20配套餐日式七味香炸花枝丸 $8台式特饮 四季春奶盖潜艇堡来到的时候,卖相已经很吸引。大大个潜艇堡,上面铺满满满嘅沙嗲牛肉。包是经过烘烤,外边有少少脆入边仲系软林林。原来沙嗲牛肉配上香浓芝士汁味道都十分搭配,呢个包老公表示好满足。花枝丸弹牙,入边亦都有食粒粒的墨鱼肉,配上七味粉更加美味。四季春奶盖茶味香浓,芝士奶盖浓厚,有水准。鸳鸯焗饭 ($64)半价加配冻冬瓜先柠檬呢度嘅焗饭好特别,佢嘅饭系用姜饭底。第一次出街食到饭系姜饭底。鸳鸯焗饭一次过满足两种口味,一边系蕃茄猪扒,一边系咖喱牛腩。猪扒软身唔会话好难咬。咖喱大有浓香椰汁味,牛腩亦都好林。日式吉列猪扒蛋包饭($70)蛋包饭入边系包住蕃茄饭,贯彻蕃满门呢个名。好滑嘅蛋,包住粒粒分明嘅蕃茄饭。仲有香脆嘅吉列猪扒,口感层次分明。我哋今日食咗两个饭一个潜艇堡加2杯嘢以及小食,一共都是$245。 餐厅坐得舒服价钱有适
花枝丸弹牙,入边亦都有食粒粒的墨鱼肉,配上七味粉更加美味。
四季春奶盖茶味香浓,芝士奶盖浓厚,有水准。
鸳鸯焗饭 ($64)半价加配冻冬瓜先柠檬
有浓香椰汁味,牛腩亦都好林。
日式吉列猪扒蛋包饭($70)
我哋今日食咗两个饭一个潜艇堡加2杯嘢以及小食,一共都是$245。 餐厅坐得舒服价钱有适中,食物质素唔错。