2020-10-19 1656 浏览
由于老婆想试,老公必定带佢去食到既使命,就去左荣记食声称自行再调配既沙嗲牛肉面,睇佢宣传片,哗,煮法系好正确,面同沙嗲分开煮,搅掂再放埋一齐就上得,好,就会一会呢个好似好劲而且前个排社交平台几个人讲好食到飞天既沙嗲牛肉面,(利申:本人多年前由一入茶餐厅早餐就一定叫沙嗲牛肉面到改成近几年多数只叫火腿通),人人口味唔同,沙嗲我就一般,不过佢系浓同杰身,味道夹牛肉都几好,牛肉就淋,呢两方面就无乜问题,问题出系出前一丁度,价钱68蚊唔包野饮,个面食落浆口,嗱,我就好钟意食出前一丁,出前一丁就煮好个面先,再另外放落一碗新既滚水度,料包就加先加后无所谓,我就钟意食弹牙,煮一个出前一丁,一系起骨,一系弹牙,一系淋,佢个做法系起骨做法,煮唔熟,再用滚既沙嗲焗熟佢,大家都试过煮完个面既水系带白色,其实就系将佢表面既野清左佢,但佢既做法变左将表面既野一齐食埋,就搅到个面浆口,浪费左个面,其实佢可能用普通叫货既咩大×面啊,可能仲好,街方生意其实可以平返d, 而家经济唔太好, 呢个价钱进取过龙,不过我就唔会再试,可能食粉丝好食d, 呢煲野我比50分个沙嗲同牛肉,不过沙嗲在我而言都系落多少少沙嗲加多少少花生就做到,我老婆话宁愿入长洲食个个沙嗲通仲开心,完
沙嗲牛肉面
2020-10-18