2018-10-29
本来book咗楼上𠮶间舖,可惜无位,太肚饿嘅情况之下就去咗呢度食⋯之前嘅食评大家讲过嘅我就唔多重复啦,依间野同以前嘅applegreen到底有什么关系?以前𠮶间好好食,价钱虽然唔系平,但系唔会觉得咁值得。现在呢一间,餐单设计上面好有问题。一定要逼人每人食一个主菜再加沙律吧。其他嘢基本上系「伯母」,连单点薯条嘅选择都冇。我哋五人,一个未嚟到,坚持唔要每人一个主菜,跟住明明两个staff默许左我哋可以去食沙律吧,之后又迫番我地叫个主菜,好奸。主角出场啦呢只系女仔手咁细份一啖几十蚊的牛。靭到发癫。所谓黑松露(味)嘅薯条,有啲浓咗嘅叶系底,睇错咗以为黑松露,原来侍应表示系用松露油,难怪一啲松露味都冇。个猪ok but all my friends said not ok龙虾汁,好浓嘅虾汁,亦都唔系龙虾,海鲜不太新鲜又系几十蚊一啖嘅汉堡扒.. ok la仲叫咗其他嘢不过已经冇心机影啦。食开好嘢嘅朋友男仔之家唔够饱。大家决定拎沙律腐皮,但系师兄之前听到我哋话净系钟意沙律腐皮,饭前攞咗1 round之后一直都冇补充过。所以迟来的朋友都冇得试食。除咗呢个包比较好之后其他野都系废嘅。勉强可以计埋好食就系
以前𠮶间好好食,价钱虽然唔系平,但系唔会觉得咁值得。
主角出场啦
呢只系女仔手
咁细份一啖几十蚊的牛。靭到发癫。
龙虾汁,好浓嘅虾汁,亦都唔系龙虾,海鲜不太新鲜
又系几十蚊一啖嘅汉堡扒.. ok la
仲叫咗其他嘢不过已经冇心机影啦。
除咗呢个包比较好之后其他野都系废嘅。
勉强可以计埋好食就系陪啲生冷沙律菜的蜜柑。
于是甜品当然唔会喺度食。