2017-10-30 128 浏览
话说前几日约左朋友去旺角上堂🏃‍♀️,上堂之前想去食少少野,但又唔想食商场入面嘅餐厅,于是就决定要试试呢间小店。💁果日约7点去到,店内约坐了3分1人,不用等位。落座后,要自己先出去柜枱落单付款💵同攞餐具🍽🍽。之后食品准备好后会有店员送过黎。首先想赞一赞嘅就系只碟真系好可爱,未食野已经满足晒我地嘅少女心。😍😍💕原本想叫牛油果炸软壳蟹杂菜沙津,🥑🦀可惜卖晒。于是改左叫蜜糖烧南瓜沙津。个沙津有惊喜!本身唔钟意苦嘅沙津,而呢个沙津甜甜地😋,南瓜已经煮得软身而十分香甜。分开上嘅汁同个沙津都好夹。👍💯另外仲叫左一个dinner set。分别叫左餐汤,麻酱挪威三文鱼蕃茄阔条面🍅🐟,饮品就叫左spring。餐汤系蚬汤,普普通通正正常常,只蚬有沙,扣一分。个阔条面🍝其实系见到隔离枱果碟好似好好食,所以叫左。🙈自己果碟到左,个卖相真系几唔错。😋😋撇开卖相,虽然个汁同个面都几普通,但块三文鱼真系煎得好好食。👍表面煎成金黄色,外面香脆,里面松化,火候控制得啱啱好,肉质一啲都唔干。饮品spring,餐牌上写系peach🍑+citrus🍋,有极少量果肉,普通跟餐饮品质素。🆗原本上堂前唔想食咁饱,点知都仲系食到好饱。

蜜糖烧南瓜沙津

餐汤系蚬汤,普普通通正正常常,只蚬有沙,扣一分。
餐汤

麻酱挪威三文鱼蕃茄阔条面

Spring

原本上堂前唔想食咁饱,点知都仲系食到好饱。野食份量偏大。2人每人$130埋单,价钱合理,有机会会再黎。😚😚

蜜糖烧南瓜沙津
麻酱挪威三文鱼蕃茄阔条面