2020-07-18 1246 浏览
长沙湾区居然比我揾倒有间高级法国菜😳,拥有兰桂坊既美酒,亦有酒店级既美食,想也想不到,气氛一流,入内绝对有惊喜: 香槟、红酒,白酒应有尽有🍾🍷🍸,我哋叫了一支香槟加两支红洒,过份!😝。更有餐前小食,系wasabi虾🍤,必食! 虾弹牙不特止,好味到我形容唔到,汁好creamy,有小小wasabi 既香辣,好开胃,其实我想叫多碟,但好似好大食🤣; D汁绝不可浪费,所以我叫多客焗饱,将碟上既汁全清😅 (隔离枱有人望住晒😒), 原来呢个wasabi虾系signature 😝,唔怪得啦。之后再叫咗半打Gillardeau 法国生蚝,肥到一个点,好浓厚海水味,超鲜甜!主角,牛扒,羊扒加鱼意粉,四人食完,饱到一个点,但平过酒店好多陪。牛扒D肉汁已经浅上我件衫,五成熟牛扒既扒好香,绝对系谷饲天然饲养的肉味,好浓牛肉味,入口不需咬己滑走了(太好味,唔记得打卡🤦‍♀️)。羊扒唔系好多人喜欢,但我劲爱,劲香同松软....不过四个人唔够啰,太正喇,配菜沙律多到不得了,不需叫菜了,真正! 最后个鱼一切开己经有汁流出,溢满意粉上,意粉亦洒上香草🍝,真系满足到一个点。呢度原来做埋午餐,有All day breakf

主角,牛扒
,羊扒
加鱼意粉
,四人食完,饱到一个点,但平过酒店好多陪。牛扒D肉汁已经浅上我件衫,五成熟牛扒既扒好香,绝对系谷饲天然饲养的肉味,好浓牛肉味,入口不需咬己滑走了(太好味,唔记得打卡🤦‍♀️)。羊扒唔系好多人喜欢,但我劲爱,劲香同松软....不过四个人唔够啰,太正喇,配菜沙律多到不得了,不需叫菜了,真正! 最后个鱼一切开己经有汁流出,溢满意粉上,意粉亦洒上香草🍝,真系满足到一个点。呢度原来做埋午餐,有All day breakfast 添呀,真系要试下。老板原来澳洲回流,真系唔同,好舍得用咁高档食材,对食物好有要求,不过坐位真的不多,订位稳阵,超赞!

2020-07-03
庆祝纪念