2020-07-15
马鞍山出左名系美食沙漠虽然好多新的食店进驻马鞍山, 但大多数系连系店, 而原来好多小店都逐渐消失!最近疫情关系, 无意中发现呢一间小店, 食过后, 决定要推荐比马友们!!!一进入店舖, 内里装修已经充满日本风!墙上贴满了很多sake名字, 而在另一边, 发现了老板将sake樽上的贴纸整落黎, 贴系墙上面! 非常特别!!!因为系小店关系, 如果比够大只小小, 相对地会觉得位置有d细。呢到menu讲到明, 系即叫即烧 (我知有d串烧铺系会落油炸, 唔系即烧), 所以大家要比d耐性呀~ 所以每次黎我会系叫下啤酒/sake, 边饮边等佢个menu都几多选择, 价钱合理!!对于钟意食串烧的我, 我黎到乜都叫一餐, 而且个日咁岩撞正老板买左d海鲜返黎, 所以唔理3721, 不断叫野食有d海鲜menu上面冇嫁, 所以睇下个日好唔好彩有冇特别menu啦<<清酒煮蚬>>好鲜甜, 而且系冇沙嫁!!!!!!!!<<花螺>>仲叫左条烧鱼, 唔记得叫咩鱼外面脆卜卜, 但入面唔会过熟!!!! 呢个真系老师傅手势呀<<盬烧大白鳝>
一进入店舖, 内里装修已经充满日本风!
所以每次黎我会系叫下啤酒/sake, 边饮边等
佢个menu都几多选择, 价钱合理!!
<<清酒煮蚬>>
好鲜甜, 而且系冇沙嫁!!!!!!!!
<<花螺>>
仲叫左条烧鱼, 唔记得叫咩鱼
外面脆卜卜, 但入面唔会过熟!!!! 呢个真系老师傅手势呀
<<盬烧大白鳝>>
<<烧吊贝>>
大大粒, 连汤汁都饮埋!!!
跟住仲叫左其他串烧, 有d挂住食就唔记得影相!
我系到讲下有咩串烧我个人比较钟意食啦~
<<蜜糖烧花枝丸>>
- 1串有3粒, 3粒都大大粒, 同出面d花枝丸比真系冇得比呀!!
<<紫洋葱猪肋条>>
- 呢个成日好快卖哂, 啖啖肉, 唔会怕太肥腻, 有紫洋葱夹住黎食, 简单食多几串都得呀!!
<<厚切牛舌芯>>
- 呢个都系经常性好快卖哂, 何谓厚切? 真系整到成粒一口牛咁大粒, 好咬口
<<烧原条茄子>>
- 呢个简直可以讲, 佢个茄子配辣肉酱坚系好好食,
个辣肉酱系唔同出面个中式串烧辣酱, 于是我个日多口问过老板, 原来个辣肉酱老板的妈妈自己整嫁!!!
自家制作!!!!!! 搞到我好想要一樽
<<日本鸡皮>>
- 睇得出系人手串的鸡皮, 唔系出面d串烧铺个d, 出面个d烧完会缩哂水咁, 又或者好似炸完咁~
但呢到唔系, 食得出个分别!
其实我仲叫左好多野食, 好多都介绍唔哂!
<<盐烧牛肉>>
<<秘制美国嫩牛肋条>>
<<荔枝豚肉卷>>
<<月见免治猪肉软骨棒>>
<<双重芝士烟肉大啡菇>>
系马鞍山呢个美食沙漠地区, 揾到一间咁出色的串烧店, 而且又夜晚11点几关门, 可以边食边饮, 令我会不断返黎食~
同埋佢地d串烧, 睇得出全部人手串, 真系好有心机!!
系食紧途中, 都见到唔少人食主食, 佢d主食都好快卖哂~
而且佢地个员工都好好, 比左张单张我地, 提我地, 如果下次黎, 可以打定电话book位!
始终都系即叫即烧, 繁忙时间可能要等一段时间先有位。
而且佢地电话超易记, 讲左一次我都记得 46000064~
佢地都提左我地, 如果想叫外卖, 可以打定电话落黎order, 佢地会讲返预几多时间黎拎外卖
所以话, 好味的小店, 要多多支持!!!