2019-10-19
又到周末好去处嘅时候喇今日第一站就去咗马鞍山先之后就去西贡咁呢马鞍山呢就比较少去咁就周围行啦,咁就见到有一间新开嘅西餐厅叫WM Cafe,佢万圣节装饰布置得几靓又唔太贵,于是就入咗去坐啦。入到去啲灯光有啲暗好似啲酒吧咁样,都几有气氛。其实喺门口已经睇咗要食咩所以我哋都好快就叫啦,咁佢个lunch就由11:30就做到五点嘅都包埋下午茶。于是我哋一行二人就叫左鹿儿岛黑豚西冷配北海道柠檬海盐烤鸡再配薯菜。另外就叫咗个安格斯牛肉芝士汉堡。咁佢有餐汤嘅,今日嘅餐汤就系罗宋汤同埋龙虾汤,咁我哋就叫咗龙虾汤啦。虽然系星期六,但系我哋嚟𠮶阵,都差唔多已经坐满晒人,好彩咁岩有一张枱比我地所以就唔使等。等左一阵,龙虾汤同埋餐咁就嚟咗先我哋就叫咗冻柠茶。龙虾汤好香,唔会浓或者太咸个味道啱啱好。餐饮方面,基本上我每次食西餐厅或者Cafe都会叫冻柠茶,因为佢哋嘅茶底会清啲,好似西式嘅红茶咁样,唔会好似茶餐厅𠮶啲咁浓会苦涩。呢杯冇令我失望,啱啱好,好好饮。跟住主菜都嚟咗啦,我就叫咗牛肉芝士汉堡,朋友就叫咗猪扒同鸡扒,大家都系配薯条。咁我就试咗自己𠮶个先啦,个burger面头铺满晒芝麻。我个口比较大,当然系一啖咬落
今日第一站就去咗马鞍山先之后就去西贡
入到去啲灯光有啲暗好似啲酒吧咁样,都几有气氛。
另外就叫咗个安格斯牛肉芝士汉堡。
等左一阵,龙虾汤同埋餐咁就嚟咗先我哋就叫咗冻柠茶。
龙虾汤好香,唔会浓或者太咸个味道啱啱好。
呢杯冇令我失望,啱啱好,好好饮。
咁我就试咗自己𠮶个先啦,个burger面头铺满晒芝麻。我个口比较大,当然系一啖咬落去啦,好在啱啱都咬得晒,唔会食到揦手唔成势
,佢块牛肉唔会太干,会见到有少少牛筋喺度,所以会有少少咬口,都几好食,唔知系咪因为啲菜嘅影响关系,块芝士就唔系好溶,我谂如果整热少少啲菜,咁块芝士可以完全溶晒咁样就更加好味。
而薯条呢都系即炸嘅,所以都系好香脆,点埋番茄汁就更加好味。
朋友个餐都好快到埋
猪扒同鸡扒都10分好食,佢啲猪扒有少少粉红色嘅质地,因为系靓嘅肉先至会白里透红,而且好有肉汁,唔会一味只系干争争,好好食。
而鸡扒都系有少少粉红色咁样好嫩滑,有肉汁好好食。
整体来讲都几抵食,而且气氛环境都几好。
朋友话喺马鞍山呢个美食沙漠有间咁唔错嘅餐厅,住喺附近嘅朋友真系要嚟试吓。而且佢嚟紧仲有万圣节嘅套餐望落都好吸引,有机会会黎试下。