2022-10-23
受到沙爹牛关注组既影响💡💡令呢间系西贡小巷嘅隐世小店突然人气急升,适逢周末12点几钟,舖头已经坐满人,我哋两个人+狗仔🐶就企喺门口排队,因为带狗仔只可以坐门外,所以我哋等咗20分钟左右先有位,但等室内既应该10分钟就入得。🔸 沙嗲牛肉汤面|$45 ⭐⭐⭐⭐卖相几好,就咁睇都知沙嗲汤头浓稠,味道就非常浓郁,唔系死咸味,而且挂汁力强,个人对佢嘅沙嗲汤汁好满意😍😍如果再加多少少花生碎就更好😄😄但牛肉有点失望,牛味唔浓,肉又唔腍,扣分位。🔸 沙嗲面珠登捞面|$50 ⭐⭐⭐个沙嗲捞面汁味道同沙嗲面汤味道系唔同嘅,捞面汁偏向似沙嗲牛饭嘅味道,明显比沙嗲面汤差🙃🙃面珠登肉不过不失,唔会好韧,而且份量多,好食过佢嘅牛肉。(唔记得影相😛😛)🔸盐烧厚切牛脷芯 ❙ $48 ⭐⭐⭐⭐正正方方既牛脷芯够晒口感,弹牙、唔靭、有肉汁。味道只是单纯轻盐,但自己可以加5种调味粉:海苔、孜然、蜜糖芥末、四川辣粉,BBQ🤣🤣我个人就推荐孜然同四川辣粉😋😋牛牛📍西贡福民路58号高富楼A座地下32号舖
🔸 沙嗲牛肉汤面|$45 ⭐⭐⭐⭐
🔸 沙嗲面珠登捞面|$50 ⭐⭐⭐
(唔记得影相😛😛)
🔸盐烧厚切牛脷芯 ❙ $48 ⭐⭐⭐⭐
牛牛