招聘中
$17,000-$23,000
月薪
2023-02-12 441 浏览
平时成日系V City见到炙‧宴呢间餐厅成日都排晒长龙 原来JFOODO @japanese_rice_hk由2月1至28日期间进行紧「日本米响宴」🎌活动 仲同多达40间香港餐厅合作 提供使用日本米的多样化菜式 岩哂钟意食日本米既我🇯🇵🍚今次同朋友去沙田行下发现新城市广场呢间分店竟然唔洗等位 就问朋友一唔一齐试下 真系好彩入去个时间岩岩好 过多十分钟成间餐厅都满晒座又有人系门口等位 同朋友二人都食左超多野劲满足咁离开 尤其是个丼饭真系做得出色😋😋♡蒜味洋葱宫崎和牛丼配温泉蛋 $138首先宫崎和牛真系日本和牛最TOP之列 以我记得已经拎过好多次日本冠军和牛呢个奖项 和牛既味道带小小甜味 咬落去非常之柔软同好嫩 厨师亦都将和牛处理得好好 和牛虽然油但食落完全冇好腻既感觉 好既烹调同好既食材真系相辅相成 蒜味同牛肉好夹 捞埋只温泉蛋之后令到牛肉食落更加滑仲加上左浓浓既蛋香♡ ABURI-EN豚肉 •鳗鱼双拼饭 $148ABURI-EN系呢一间铺头既名 咁呢一个豚肉可以用得自己个招牌做名 相信铺头对佢既豚肉非常有信心 拎到埋黎已经闻到好香 豚肉咬落去比较腍身好易咬开 而且仲保留到唔小既肉汁系

♡蒜味洋葱宫崎和牛丼配温泉蛋 $138

♡ ABURI-EN豚肉 •鳗鱼双拼饭 $148
ABURI-EN系呢一间铺头既名 咁呢一个豚肉可以用得自己个招牌做名 相信铺头对佢既豚肉非常有信心 拎到埋黎已经闻到好香 豚肉咬落去比较腍身好易咬开 而且仲保留到唔小既肉汁系块豚肉入面 面头既酱汁好惹味
鳗鱼烧得都唔错 加上浓厚既鳗鱼汁再配上去个饭到真系加晒分 讲开饭好明显食得出餐厅系用日本米 因为日本米比较大粒同短身 煮好后表面会比其他米更为黏 更适合捞埋酱汁一齐食

♡炸冲绳鱿鱼🦑 $58
鱿鱼厨师已经细心到将佢整到BITE-SIZE非常方便 佢配左个沙律酱酱油 呢个配搭都几夹

♡酥炸宫崎青眼鱼🐟 $48
青眼鱼炸到好酥脆 而且佢有提供埋柠檬角比客人去淋d柠檬汁上去 柠檬汁最主要既作用系可以抑制脂肪比肠道吸收

♡火炙牛舌🐮 $68
牛舌既分量比想像中多 表面烧到焦香内里肉汁仍能保持 肉质几软嫩好易咬开

♡香桃梳打🍹 $38
♡蓝莓黑加仑子梳打🍹 $38
两杯梳打拎上黎既时候都系以一个分层既形式去呈现 等影相打卡既效果更有层次 梳打入面仲有果肉我觉得系一个几有诚意既位 相比坊间好多都系糖浆加梳打
ABURI-EN豚肉 •鳗鱼双拼饭
蒜味洋葱宫崎和牛丼配温泉蛋