2024-11-13
呢间隐世餐厅位置唔太显眼,但系开业一年一直人气不减🤩餐厅装修系优雅田园风格 可以同啲靓靓植物打卡劲吸睛🌿重点系佢啲嘢食真系好高质🤩亦都有好多款手工意粉可以选择,加$25亦可以升级至手制宽带面、丝带面、戒指粉、薯团。舖头开业一年,而家搞咗个回赠客人嘅活动🥰2-3人送一个酥皮蘑菇汤,4-6人送鸡翼或者巴斯克蛋糕,7-10人即送猪肋骨或牛肋肉😨😨想享用优惠嘅朋友就要11月去啦❗️活动由即日起至11月30号就会完㗎啦🤚🏻-🔥MENU▫️ 酥皮野菌汤 (优惠送)★★★★☆酥皮一上枱劲香牛油味🥹加埋蘑菇汤好足料,每一啖都满满蘑菇粒,食落好幸福🥰不过唔见Menu上边有呢个餐点🤔好似剩系得忌廉蘑菇汤▫️ 纯牛肉酱手制宽带面$148 ★★★★☆宽带面口感好正,脆脆地之余劲挂汁🤤帮成碟Dish加返分😉个人口味觉得个酱偏淡味,健康人士最爱😍另外之前都食过佢𠮶只熔岩芝士小龙虾pasta🦞𠮶只比较惊艳我会俾五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️,推荐大家试𠮶只😋呢两碟pasta因为本身面底已经系手工意粉,可以唔使加钱转其他‼️▫️ 厨师special布袋芝士Pizza$158 ★★★★☆呢个系薄pizza底🌟劲香脆,而且上边芝士好浓郁🧀超
🔥MENU
▫️ 酥皮野菌汤 (优惠送)★★★★☆
▫️ 纯牛肉酱手制宽带面$148 ★★★★☆
呢个系薄pizza底🌟劲香脆,而且上边芝士好浓郁🧀超有拉丝效果‼️好邪恶😈
📍Y pasta
沙田横壆街1-15号好运中心3楼3080号舖
营业时间 : Mon-Sun 11:00-16:00 18:00-22:00
#Ypasta #westernfood #沙田#美食分享 #香港美食 #香港餐厅 #香港探店 #香港必食 #沙田美食 #HKFood #HKFoodie #hongkongrestaurant #hkrestro #hongkongfood #sikjorfarnmeii #sikjorinshatin #sikjorwesternfood